Pescuitul se realizeaza cu diverse scopuri: de alimentare, recreere, ornamentare etc. In zona Belis-Fantanele se practica cu precadere pescuitul recreativ. Daca sunteti novice in arta pescuitului si sunteti tentat sa incercati ceva nou, lacul Fantanele reprezinta alegerea ideala. Acesta se situeaza la aproape 1000 de m altitudine, multumind pescarii atat prin multitudinea de specii ce exista aici, cat si prin peisajele ce taie rasuflarea oricarui turist. Lacul insumeaza un total de 10 hectare in suprafata, oferind experiente placute pescarilor ce vin aici in drumetie. In situatia in care intentionati sa incercati sa pescuiti in lacul Fantanele, va prezentam cateva informatii ce va vor fi de ajutor.
Aici, puteti opta pentru unul dintre cele doua regimuri de pescuit, in functie de preferinte: prinde si retine sau prinde si elibereaza. Lacul este populat cu specii de pesti, precum: cleanul, indigenul, pastravul, coregonul, bibanul, lostrita etc. In ciuda faptului ca lacul este populat cu salmolide, se permite si pescuitul cu momeala naturala. Pestele predominant este cleanul, populatia fiind in continua crestere. Puteti opta pentru pescuitul din barca, in aceasta situatie sansele de a prinde peste crescand, mai ales daca ne raportam la momeala artificiala.
Tarifele de pescuit in lacul Fantanele difera in functie de tipul barcii din care doriti sa pescuiti. Spre exemplu, tariful pentru barca simpla e semnificativ mai mic decat cel pentru barca cu motor. Se permit utilizarea a maxim doua undite de om si sunt intersise muzica, tipetele, cat si limbajul indecent. Pentru a pescui in lac este necesar sa detineti permis de pescuit pentru anul in curs. Multi sunt cei care s-au declarat multumiti de experienta de “pescar” traita in Belis.